“Start To Play” van Amicato is dit jaar reeds aan zijn zesde editie toe. In dit project leren zowel jongeren als volwassen een blaasinstrument spelen bij een van onze ervaren muziekleerkrachten. Het is mogelijk van nul te starten evenals een oude muziekmicrobe te hernemen. Elk jaar mogen we ook enkele van deze “Start To Play”-leerlingen trots verwelkomen op de repetities van de harmonie. Voel je het kriebelen om ook eens een instrument te leren spelen of ligt jouw blaasinstrument al veel te lang onder het stof? Lees dan zeker verder!

Wat heeft Amicato te bieden?

Amicato biedt via het "Start to Play" project 2 workshops aan:

Al deze workshops worden begeleid door ervaren muziekleerkrachten. Wanneer je niet zeker bent van je keuze, dan kan je starten met proeflessen en nadien definitief beslissen. Amicato stelt een instrument ter beschikking voor iedereen die zich inschrijft voor dit project (zolang de voorraad strekt). Onze workshops vinden steeds plaats op vrijdag avond of zaterdag namiddag.

Samengevat

Heb je graag meer informatie over dit project of wens je je graag in te schrijven? Neem dan zeker eens contact op met Amicato via harmonie.amicato@gmail.com.

Samenwerking Academie Gooik

Amicato werkt ook samen met de Academie voor Muziek, Woord en Dans van Gooik, Herne, Galmaarden. Hieronder vind je wat meer informatie over de academie.

De Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Gooik is een bruisende academie met behoorlijk wat bedrijvigheid, artistieke prestaties, originele initiatieven en regelmatige concertoptredens. De Academie van Gooik heeft ook enkele belangrijke troeven. Zo blinkt de academie uit in haar kwaliteitsvolle, artistieke team van leerkrachten, in haar brede waaier aan instrumentbeleving en in haar volksmuziekopleiding, die ook tot ver buiten de Pajottenlandse grenzen bekend is. 38 enthousiaste leerkrachten geven er dagelijks aan bijna 750 leerlingen het beste van zichzelf. De Academie wil aan iedere leerling de passie voor muziek, woord en dans overbrengen en hen stimuleren om artistieke dromen volop te ontplooien, ook in de bijafdelingen van Herne en Galmaarden. Ze verbindt zich graag met andere culturele actoren, om een ontmoetingsplaats te zijn waar mensen vreugdevol eenzelfde passie delen.

Kom je graag meer over deze samenwerking te weten, neem dan gerust contact op met ons of met de Academie.