18/08/2018 Trouw Sara & Fré

Op 18 augustus ’18 was het dan (eindelijk) zover, onze eigen drumster stapte in het huwelijksbootje. In de prachtige romantische sfeer, die ze creëerden in de tuin van het baljuwhuis, spraken Sara en Fré hun ja-woord uit onder begeleiding van een straaltje Amicato-muziek. Enkele sfeerbeelden vind je hier.

02/06/2018 Toonmoment Start-to-Play

Zoals jullie op onze concerten kunnen merken, is Amicato een toffe benden met een hoop nieuwe jonge leden. Dit alles hebben we te danken aan het Start-to-play project dat een aantal jaar terug werd opgericht. Hierbij maken jongeren evenals volwassenen kennis met de muziekmicrobe in een ontspannen sfeer. Om ook hen een keertje extra in de spotligths te zetten, toonden zijn hun harde werk van het afgelopen jaar op het Start2Play toonmoment. Solo, duo of met een grotere groep, er was voor ieder wat wils. Zie je graag jouw favoriete muzikant nogmaals aan het werk? Neem dan zeker een kijkje in deze reeks foto’s.

07/05/2018 Kermisconcert te Tollembeek

Na enkele jaren van afwezigheid, werd het kermiscomité van Tollembeek nieuw leven ingeblazen. Op 4-5-6 mei 2018 verrasten zij jullie met een heus kermisweekend te Tollembeek. In dit grote gebeuren voorzag Amicato jullie op zondag van een staaltje prachtige muziek in de kerk van Tollembeek voor een aperitiefconcert. Enkele sfeerbeelden te vinden op volgende pagina.

22/04/2018 Amicato @ Galmusant

Ook dit jaar was Amicato weer van de partij op Galmusant. Via ons standje met lekkere zakjes snoep en wat achtergrondmuziek van ons laatste Valentijnsconcert, leerden nu ook de nieuwe inwoners van Galmaarden Amicato kennen. Wij hopen alvast enkele van hun beter te leren kennen op onze repetities.

10-11/02/2018 Valentijnsconcert

Voor de eerste keer in de 'geschiedenis' van Amicato brachten we u 2 edities van het Valentijnsconcert. Eentje op zaterdagavond en een op zondagnamiddag. Dit jaar baseerde de dirigente de muziek op het thema 'Duo's'. Met deuntjes uit 'Belle en het Beest', 'De Dikke en de Dunne', 'The Witch and the Saint', ... en zoveel meer bracht Amicato een afwisseling van rustige en opzwepende, bekende en minder bekende nummers. Wil je ons concert even herbeleven, dan kan dat via volgende link. Een kort artikel over ons concert is ook te vinden hier, met dank aan Persinfo. Enkele foto's zijn ook te bekijken op onze website.

28-30/10/2017 Orkestweekend 2017

Het begint stilaan traditie te worden: in oktober trekt Amicato op orkestweekend. En dit met elke keer wat meer leden. Naast de vele repetities die ervoor zorgen dat we kunnen schitteren op het Valentijnsconcert, is er ook plaats voor een leuk babbeltje en een alternatieve activiteit. Samen koken, zwemmen, singstaren, verkleden, ... zijn enkele van de activiteiten die ervoor zorgen dat Amicato ook naast het podium een hechte groep goedlachse vrienden is. Enkele sfeerbeelden van het weekend zijn te vinden op volgende pagina.

08/2017 Opvoeringen voor jubileum 'Helpt Elkander'

Toneelgroep 'Helpt Elkander' van Vollezele koos dit jaar voor zijn 100 jarige verjaardag voor een uniek concept. Amicato zorgde samen met de toneelgroep en dansgroep Feniks voor een spektakel in open lucht nabij het kasteel Steenhault te Vollezele. Regen en wind overwonnen, genoten we samen met het publiek van prachtige opvoeringen in een prachtig kader. Meer foto's kan je vinden op deze pagina.

09/06/2017 Toonmoment start-to-play

Een heel schooljaar hard gewerkt, en zo veel nieuwe noten, ritmes en stukken geleerd bij onze start-to-play lessen. Op het toonmoment gaven onze start-to-play'ers het beste van zichzelf en toonden zij wat ze het afgelopen jaar bij hun leerkrachten hebben geleerd. Ze verwenden ons met een mix van solo-stukken, trio’s, en veel meer. Enkele sfeerbeelden zijn te vinden op volgende pagina.

14/05/2017 Amicato naar Bellewaerde

Het moet ook niet altijd werken en repeteren zijn, dus trokken we op zondag 14 mei 2017 met zijn allen richting Bellewaerde. Het was een top-dag met mooi weer en veel gelach! Enkele foto’s vinden jullie hier.

23/04/2017 Galmusant

Op zondag 23 april 2017 organiseerde de dienst vrije tijd van de gemeente Galmaarden, in samenwerking met de cultuur-, jeugd- en sportraad, Galmusant in het GC Baljuwhuis. Amicato kon hier natuurlijk niet ontbreken. Hieronder enkele sfeerbeelden.

11/02/2017 Valentijnsconcert

Ook dit jaar opende Amicato de deuren van het Baljuwhuis met trots voor haar jaarlijks valentijnsconcert. Onder de titel 'Music From Heaven' selecteerde onze dirigente dit jaar een aantal prachtige stukken van overleden artiesten. Amicato bracht onder andere muziek van Michael Jackson, Amy Winehouse, Bach en Beethoven. En alsof dat nog niet genoeg was zette Amicato haar jonge start-to-play'ers in als presentatoren en werden de vrouwelijke muzikanten omgedoopt tot zangeressen. Wil u graag nagenieten van dit prachtige concert of wil u de sfeer opsnuiven, kijk dan zeker op deze pagina voor een reeks foto's van het Valentijnsconcert.

11/11/2016 Herdenking

Dit jaar was Amicato van de partij op de 11 november herdenking van de gemeente Galmaarden. We speelden aan de gedenksteen te Galmaarden, Vollezele en Tollembeek. Enkele foto's kan u op volgende pagina vinden.

4-6/10/2016 Orkestweekend 2016

In oktober gingen we met onze toffe muzikantenbende voor de derde keer op orkestweekend. Deze keer kwamen we terecht in Romedenne. De repetitiemomenten werden op een leuke manier afgewisseld met een spelletjesavond, wandeltocht en bingo-avond. Tussendoor leerden we elkaar wat beter kennen, want niets beter om de groepsband te versterken dan samen in een kamer slapen, de afwas doen of gezellig samen eten. Snuif je graag de sfeer op, dan kan dit op volgende pagina.

Heb je na het zien van deze fijne beelden zin om mee te komen musiceren? Neem dan gerust contact met ons op!

10-11/09/2016 Passie Voor Bloemen

Bloemen, een tuin, een glaasje en wat muziek: de ideale combinatie om te genieten van de laatste zomerbriezen. Dit kon op de Opendeur/Tentoonstelling/Inspiratiedagen van Passie Voor Bloemen in Tollembeek. Amicato verzorgde met een combinatie van trio, kwartet, kwintet en de voltallige harmonie voor de deuntjes waarop je kon wegdromen in de prachtige omgeving gecreëerd door Passie Voor Bloemen. Meer foto’s van dit evenement vindt u hier.

26/08/2016 - Opening nieuw schoolgebouw 'De Knipoog'

Op 26 augustus, voor de start van het nieuwe schooljaar, opende centrumschool ‘De Knipoog’ de deuren van het nieuwe schoolgebouw officieel. Amicato was vereerd om de openingsplechtigheid te versieren met een vleugje muziek. Tijdens de zomerse en Spaanse deuntjes leek het nieuwe schooljaar nog wel even ver weg …

Meer foto’s van dit evenement vindt u hier.

10/06/2016 - Toonmoment Start-To-Play

Vandaag gaven al onze Start-To-Play’ers het beste van zichzelf. Ouders, familie vrienden en kennissen kregen het resultaat van al het harde werk gedurende het afgelopen schooljaar te horen. Alle zenuwen en uren repeteren waren het zeker waard, want naast onze leerlingen stond telkens een trotste leerkracht. Amicato was ook zeer fier en rijkte aan alle leerlingen een diploma uit voor het harde werk. Wilt u graag meer informatie over onze Start-To-Play werking? Dan kan dat op deze link. Voor meer sfeerbeelden van het toonmoment verwijzen we u graag door naar hier.

19/03/2016 - Trouwmis in Tollembeek

Je JA-woord geven, hoe doe je het beter dan met een vleugje muziek op de achtergrond? Dit voorjaar werd Amicato uitgenodigd in de kerk van Tollembeek voor de muzikale tussendoortjes van een huwelijksviering. Het kersverse paar koos voor een combinatie van klassieke stukken aangevuld met enkele persoonlijke favorieten. Een stukje zang begeleid door Amicato bracht wat variatie in het programma.

13/02/2016 - Valentijnsconcert

Naar jaarlijkse traditie opende Amicato in het valentijnsweekend, op 13 februari 2016, haar deuren voor het volle publiek. In samenwerking met het Davidsfonds verzorgde Amicato een muzikale avond voor jong en oud in het Baljuwhuis in Galmaarden. Met stukken als “Alice in wonderland”, “La Bamba”, “Mysterious Waltz” en “The Irish Baker”, namen we het publiek mee op een reis rond de wereld. Enkele van de start-to-play'ers beleefden hun debuut op het podium en zij gaven evenals de rest van de harmonie het beste van zichzelf. Hieronder ziet u de harmonie aan het werk, met dank aan Mark Colpaert voor de foto.